تصمیمات احساسی در زمان پایین بودن قیمت شیر میتواند ضررهای بیشتری وارد کند نسبت به زمانیکه قیمت شیر بالاتر است. تصمیمها باید بررسی شوند و در مورد آنها خوب فکر شود و از گرفتن تصمیم احساسی در این مدت حتما خودداری شود.
به دلیل اینکه هزینه های خوراک عموما 50 تا 60 درصد کل هزینه های هر دامداری را تشکیل میدهد، باید تلاش کنیم که به صورتی هزینههای خوراک را مدیریت کنیم که بیشترین حاشیه امنیت را تهیه کنیم، در حالیکه سلامتی و تولیدمثل را نیز حفظ میکنیم. تصمیمات در مورد تغذیه گاوها باید بر این اساس گرفته شود.
عوامل ذکر شده در ادامه نقش بزرگی میتوانند در هزینه خوراک شما ایفا کنند:
1- تعصب بر اجزا خوراک:
اغلب جیره ها با اجزائی فرموله میشوند که ارزشی برای جیره ندارند. بعضی از دامداری ها از این مواد خوراکی استفاده میکنند چون فکر میکنند به آنها نیاز دارند تا جیره مناسبی داشته باشند. آخرین برنامه های جیره نویسی به متخصصین تغذیه اجازه میدهد تا جیرههای مناسبی بنویسند که ممکن است در انتخاب و میزان خوراک ها نسبت به جیره های گذشته متفاوت به نظر برسند. گاوها احتیاجات تغذیه ای مشخصی دارند، اما آنها نیاز ندارند که حتما و یا حتی به صورت حداقل از یونجه، سیلوی ذرت، جرم ذرت یا سایر خوراک ها استفاده کنند. یعنی گاوها به مواد مغذی احتیاج دارند نه مواد خوراکی.
نتایج جدید در ارزیابی قابلیت هضم علوفه به ما اجازه میدهد تا جیره ها را با کمترین تعصب به اجزاء خوراک تنظیم کنیم. سالها قبل ما اصلا فکر نمیکردیم که بتوانیم جیرههایی را با میزان کم و یا حتی بدون یونجه تنظیم کنیم، اما تکامل برنامه های جیره نویسی و آنالیز مواد غذایی به ما این امکان را میدهد تا هر علوفه یا غله را جایگزین کنیم در حالیکه هنوز تولید، سلامتی و تولیدمثل گاو را در سطح بالایی حفظ کرده ایم.
هر غله یا علوفه باید برای ارزشی که دارد بررسی شود. اگر ارزش آنها از سایر انتخاب های موجود پایینتر بود، ما باید جیره ها را مجددا با مواد خوراکی سودمندتر بالانس کنیم، و همیشه مطمئن شوید که تمام احتیاجات غذایی دام را تامین کردهاید. همچنین در جیره نویسی از شاخص های باارزشتر استفاده کنید مانند میزان اسید آمینه در مقابل پروتئین خام و یا فیبر موثر به جای فیبر خام.
2- ماده خشک مصرفی:
یک روش برای افزایش تولید شیر با حداقل افزایش هزینه خوراک، افزایش ماده خشک مصرفی است. به جای تمرکز بر این که چگونه پول خود را از طریق تغییرات جیره حفظ کنید یا چگونه با افزایش هزینه خوراک، شیر بیشتر تولید کنیم، تمرکز کنید برای یافتن روشی تا گاوها خوراک بیشتر بخورند.
ما اغلب فرض میکنیم که آخور خوراک را به خوبی مدیریت کردهایم یا تغییر برنامه غذایی خیلی سخت است. در نتیجه، بر چیزی آسانتر تمرکز میکنیم ، کم کردن اقلام گران قیمت خوراک به منظور کاهش هزینه تولید شیر. تمام عواملی که میتواند در بهینه کردن مصرف خوراک گله شما تاثیر داشته باشند را بررسی کنید. ممکن است با ایجاد تغییرات کوچک در مدیریت خوراک دادن نسبت به تغییر در جیره، سودمندی بیشتری در زمان و پول به دست بیآورید.
3- در مورد تمام مواد خوراکی که ماده مغذی خاصی را به جیره شما اضافه نمیکنند، تحقیق کنیداین مواد شامل افزودنیهای جیره است:
در حالیکه بعضی از افزودنی های خوراک سود زیادی برای شما دارند و هزینه خود را جبران میکنند، بسیاری از افزودنیهای خوراک نیز وجود دارند که کارایی مناسبی در جیره ندارند. فقط از موادی استفاده کنید که در مورد آنها تحقیقات کافی شده است.
4- سلامت گاوهای تازه زا و اوج تولید شیر:
اگر شما شانسی دارید تا عملکرد گاوهای تازه زا را بهتر بکنید، الان زمانی است که باید آن را انجام بدهید.
محدودیتهای زیر را برطرف کنید تا به اوج شیردهی بهتری برسید:
ورم پستان گاوهای تازه زا:
بهداشت محیط در بهاربند دوره خشکی منبعی اصلی از ورم پستان در هفته اول زایمان است. گاوها در اوایل زایش نسبت به هر زمان دیگری در کل سیکل شیردهی، به ورم پستان حساسیت بیشتری دارند. بهاربند گاوهای انتظار زایش را از هر بهاربند دیگر تمیزتر نگه دارید.
بیماریهای متابولیک:
شیوع تب شیر را در سطح یک درصد یا کمتر از آن نگه دارید. نمک های آنیونیک در اسیدی کردن خون گاوها قبل از زایش موثر هستند، برای اینکه متابولیسم کلسیم آنها بهبود یابد به نحوی که از کمبود کلسیم جلوگیری کند.
جیره گاوهای تازهزا:
به یاد داشته باشید که این جیرهها اغلب با فیبر و پروتئین بیشتر و انرژی و کربوهیدرات کمتر بالانس میشوند. نگهداری گاوهای تازهزا بر این جیره برای مدت طولانی اوج تولید شیر را کاهش میکند.
راه های دیگری نیز برای مدیریت کردن در زمان های چالش برانگیز وجود دارد، اما مراحل گفته شده در بالا میتواند شروع خوبی باشد.
گروه علمی شرکت آگرین تک