این مطالعه تاثیر اندازه قطعات کاه گندم را در جیرهای با کاه زیاد در دوره خشکی بر رفتار مصرف خوراک، سلامتی، و عملکرد گاوهای هلشتاین در کل دوره انتقال بررسی میکند.
40 گاو از زمان خشکی، تقریبا 45 روز قبل از تاریخ زایش، به یکی از دو تیمار حاوی 36 درصد سیلوی ذرت، 35 درصد کنسانتره پلت، و 29 درصد کاه گندم اختصاص داده شدند. جیرهها طوری تنظیم شدند تا میزان مصرف انرژی خالص شیردهی 19 مگاکالری در روز برای هر گاو باشد.
جیرهها در طول قطعات کاه گندم با هم متفاوت بودند:
1-اندازه قطعات بلند با الک 10/16 سانتیمتری(LDD; n = 20)
2-کاه با اندازه قطعات کوتا با الک 2/54 سانتیمتری(SDD; n = 20)، جیرهها در کل دوره خشکی تغذیه شدند.
رفتار مصرف خوراک، نشخوار، و pH شکمبه به صورت الکتریکی ارزیابی شد، و نمونههای خوراک برای تعیین جداسازی خوراک جمعآوری گردید. نمونههای خون به صورت هفتگی گرفته شدند، و نمره بدنی و وزن بدن هر دو هفته یک بار گرفته شد.
بعد از زایش، تمام گاوها یک جیره مشترک را برای 28 روز خوردند، و نمونههای مشابهی مانند: قبل از زایش گرفته شد، علاوه براینکه تولید شیر روزانه و نیز ترکیب شیر دو بار در هفته اندازه گیری شد.
در دوره خشکی، گاوهایی که علوفه کوتاه خوردند ماده خشک بالاتری مصرف کردند (15/6 در مقابل 15 کیلوگرم در روز)، و مصرف ماده خشک ثابتتری در طول هفته منجر به زایش داشتند، و نرخ مصرف خوراک بالاتری داشتند، به میزان 0/4کیلوگرم در هر وعده خوراک بیشتر خوردند، و به میزان 0/6 تعداد وعده کمتری در روز داشتند.
تفاوتی در زمان نشخوار و PH شکمبه بین تیمارها در هر دو دوره خشکی و شیردهی مشاهده نشد. بدون توجه به تیمار دوره خشکی، گاوها بر علیه قطعات بزرگ (بزرگتر از 19 میلیمتر) و به نفع قطعات کوچک (بزرگتر از 4 و کوچکتر از 8 میلیمتر) جداسازی انجام دادند، اما گاوهایی که کاه با قطعات بزرگ خوردند نسبت به آنهایی که قطعات کوچک خوردند مقدار بیشتری جداسازی انجام دادند.
تیمارها در دوره خشکی بر رفتار جداسازی خوراک گاوها بعد از زایش تاثیری نداشت. گاوهای مصرف کننده تیمار با قطعات کاه بلند تغییرات (کاهش) روزانه بیشتری در PH شکمبه در هفته اول بعد از زایش داشتند و در هفته سوم بعد از زایش میزان بالاتری BHB داشتند.
بطورکلی، نتایج این مطالعه نشان داد که تغذیه کاه با اندازه قطعا کوتاهتر در جیرههای با کاه بالا در دوره خشکی مصرف خوراک را بهبود میبخشد، جداسازی را در دوره خشکی کاهش میدهد، و باعث سلامت متابولیکی و ثبات شکمبه بالاتر در اوایل زایش میشود.
گاوهای مصرف کننده کاه بالا با اندازه قطعات کوتاهتر در دوره خشکی، مصرف خوراک را در دوره خشکی بهبود میبخشند، جداسازی کمتری انجام میدهند، و مصرف خوراک ثابتتری در قبل از زایش داشتند، متابولیتهای مرتبط با متابولیسم در دوره خشکی تفاوتی نداشت.
اما در طول شیردهی، گاوهایی که قبلا در دوره خشکی کاه با قطعات کوتاه خورده بودند PH شکمبه با ثباتتری در هفته اول بعد از زایش داشتند و میزان BHB کمتری در خون در هفته سوم بعد از زایش داشتند.
این نتایج نشان میدهد که تغذیه کاه با اندازه قطعات کوتاهتر (با الک 2/54 سانتیمتر) در یک جیره با کاه بالا در دوره خشکی تاثیرات مثبتی بر میزان و رفتار مصرف خوراک در دوره خشکی و نیز سلامت گاوها بعد از زایش دارد.
گروه علمی شرکت آگرین تک