موضوع این مطالعه تعیین اثرات جیرههای با نشاسته یا چربی بالا فرموله شده برای اینکه انرژی یکسان داشته باشند بر توزیع انرژی و نیتروژن و استفاده از انرژی است.
12گاوها جرزی چند شکم (192روز شیردهی،467کیلوگرم وزن بدن).
در طرحی کراس اور با دورههای 28روزه (24روز سازگاری و 4روز نمونه گیری) برای مقایسه دو جیره استفاده شدند:
تیمار با نشاسته بالا (HS،30/8درصد نشاسته،31/8درصدNDFو1/9درصد چربی)
یا چربی بالا (HF،16/8درصد نشاسته،41/7درصدNDFو4/1درصد چربی)بودند.
جیرهها به نحوی تنظیم شدند تا میزانMcal/kg1/55انرژی خالص شیردهی داشته باشند
ترکیب جیره با جایگزینی دانه ذرت در جیره پرنشاسته با چربی خنثی شکمبهای و پوسته سویا در جیره با چربی بالا تغییر کرد :
میزان انرژی خام در جیره پر نشاسته کمتر بود(4.43 vs.4.54 Mcal/kg)
درحالیکه انرژی قابل هضم(2.93 vs.2.74 Mcal/kg)
قابل متابولیسم(2.60 vs.2.41 Mcal/kg)
انرژی خالص شیردهی(1.83 vs.1.67 Mcal/kg)همگی از جیره پرچربی بالاتر بود.
انرژی ذخیره شده در بافتهای بدن به صورت چربی در جیره پر نشاسته(4.70vs.2.14Mcal/d)تمایل به افزایش داشت.
جیره با نشاسته بالا:
ترشح نیتروژن در شیر(141 vs.131 g/d)را افزایش
ترشح نیتروژن در ادرار(123 vs.15 g/d)را کاهش داد.
در مقایسه با چربی بالا، نشاسته بالا:
قابلیت هضم ماده خشک(66.7 vs.61.7 %)
ماده آلی(68.5 vs.63.2 %)
انرژی(66.0 vs.60.4 %)
اسیدهای چرب 18کربنه(67.9 vs.61.2%)را افزایش داد.
ولیکن، قابلیت هضم ظاهری نشاسته در جیرههای پر نشاسته از97 به 94/5درصد کاهش یافت.
در مقایسه با جیره با چربی بالا، نشاسته بالا تمایل:
به افزایش تولید شیر(19.7 vs.18.9 kg/d)
میزان پروتئین شیر(4.03 vs.3.93 %)
تولید پروتئین شیر(0.791 vs.0.740kg/d)
تولید لاکتوز(0.897vs. 0.864 kg/d)داشت.
علاوه بر این، نشاسته بالا میزان چربی شیر را کاهش داد(5.93vs.6.37%)اما تولید چربی(1.19kg/d)یا شیر تصحیح شده براساس چربی(27.2kg/d)تفاوتی نداشت.
نتایج این مطالعه پیشنهاد میکند که جیره با نشاسته بالا انرژی قابل متابولیسم و NEL بالاتر دارد،توزیع نیتروژن به سمت شیر را افزایش و از دفع آن در ادرار میکاهد،و ممکن است توزیع انرژی را به سمت تجمع در بافت بدن به صورت چربی افزایش بدهد.
تغذیه نشاسته بالا در مقابل چربی بالا تاثیری بر مصرف انرژی قابل متابولیسم نداشت، اما میزان انرژی قابل متابولیسم جیره را افزایش داد، ترشح نیتروژن در شیر را افزایش و در ادرار را کاهش داد.
تغذیه نشاسته به عنوان منبع انرژی همچنین تمایل به افزایش انرژی بافت ها به صورت چربی داشت.در مقایسه با (NRC (2001،عمدتا به علت افزایش تبدیل ME به NEL میزان NEL جیره بیشتر بود.
همانطور که فرض شده بود، تغذیه جیره پرنشاسته در مقابل با چربی بالا تمایل به افزایش پروتئین شیر داشت، ولیکن،کارایی استفاد از انرژی برای تولید شیر تفاوتی نداشت.
با تغذیه جیره با چربی بالا میزان چربی شیر افزایش یافت اما تولید آن تفاوتی نداشت. نتایج مطالعه اخیر نشان میدهد که منبع انرژی جیره ممکن است بر تولید پروتئین شیر و توزیع نیتروژن تاثیر بگذارد.
گروه علمی شرکت آگرین تک