آزمایش مزرعه ای از تاثیر افزودن مخمر ساکارومایسیس سرویزیه بر عملکرد تولیدی گاوهای شیری

مخمرها بطور گسترده ای امروزه در جیره گاوهای شیری با تولید بالا استفاده می‌شوند

مخمرها بطور گسترده‌ای امروزه درجیره گاوهای شیری با تولید بالا استفاده می‌­شوند، مطالعات مختلفی تاثیر مخمرهای زنده را، بخصوص ساکارومایسیس سرویسیه بر هضم، متابولیسم و عملکرد گاوهای شیری بررسی کردند.

 این مطالعه با هدف بررسی:اثرات سودمند استفاده از مخمر زنده اکتی ساف در گله‌های گاوهای شیری بر عملکرد تولیدمثلی گاوهای شیرده انجام شد.

 یک گروه از 14 گله شیری، با حداقل 40 گاو شیری، انتخاب شدند بطوریکه تمام آنها از تلقیح مصنوعی استفاده می‌کردند و از هیچ نوع پروبیوتیکی در دو سال قبل از آزمایش استفاده نمی‌کردند.

* در این مزارع، گاوهای شیری مخمر دریافت کردند (5 گرم در روز برای هر گاو، اکتی ساف) در 13 ماه شامل: 4 هفته دوره سازگاری به محصول و سپس دوره بررسی برای کل سال.

 آنالیزها بر اساس 2421 گاو هلشتاین تلقیح شده با 4230 دوز اسپرم انجام شد در 14 مزرعه در سه سال متوالی:

  • دو سال به عنوان دوره مرجع و یک سال دوره آزمایش.
  • استفاده از مخمر زنده به صورت روزانه باعث بهبود معنی دار 4 درصدی در میانیگن نرخ موفقیت تلقیح مصنوعی و 5 درصد در نرخ موفقیت اولین تلقیح در گاوهای چند شکم شد.
  • تعداد تلقیح مورد نیاز برای آبستنی از 3/1 در دوره مرجع به 2/7 در دوره آزمایش رسید (p=0.007)
  • به صورت همزمان، تولید چربی و پروتئین توسط دام‌ها تمایل به بهبود 5 درصدی داشت(p=0.07)
  • ثابت می‌کند ترکیب بهبود عملکرد شیردهی و حفظ کارایی تولیدمثلی گاوها امکان پذیر است.
 

بطورکلی، این مطالعه مزرعه‌ای بر اثرات سودمند بهبود کارایی خوراک در گاوهای شیری همزمان با بهبود عملکرد تولیدمثلی تاکید کرد.

 

* استفاده روزانه از مخمر زنده در 14 گله در یک سال باعث بهبود معنی دار 4 درصدی در نرخ موفقیت تلقیح مصنوعی و 6 درصدی در نرخ موفقیت اولین تلقیح مصنوعی در گاوهای چند شکم گردید.

بنابراین تعداد تلقیح هایی که مورد نیاز بود برای آبستنی از 3/1 در دوره مرجع به 2/7 در دوره آزمایش کاهش یافت.

 

 

گروه علمی شرکت آگرین تک

 

  • تعداد بازدید: 987

دیدگاه ها

نظر شما پس از تایید مدیردر سایت نمایش داده می شود