موضوع این مطالعه بررسی عملکرد شیردهی گاوهای اوایل شیردهی که جیرهای براساس سیلوی ذرت حاصل از یک واریته نشاسته ای یا دو واریته آردی مصرف کردند.
27 گاو پرتولید اوایل زایش (6 یک شکم و 21 چند شکم) براساس تاریخ زایش و شکم زایش بلوک بندی شدند و بطور تصادفی به یکی از سه تیمار از هفته 4 تا 12 بعد از زایش با استفاده از یک طرح بلوک کاملا تصادفی به سه هفته به عنوان کوواریت اختصاص داده شدند.
واریتههای Dekalb blend (STA; Monsanto Company, St. Louis, MO)، Masters Choice 527 (LF1; Masters Choice, Anna, IL)، وMasters Choice 5250 (LF2) کشت شدند و با استفاده چاپرهای دارای kernel processor برداشت شدند که در سیلوهای Ag- (Ag-Bag, St. Nazianz, WI) سیلو شدند.
تیمارها طراحی شدند تا سطح نیتروژن یکسانی داشته باشند در سطح 17/5 درصد پروتئین شامل:
- 15/9 درصد علف یونجه
- 35/1 درصد کنسانتره
- 48 درصد سیلوی ذرت
میزان پروتئین خام واریته هایSTA وLF2 کمتر ازLF1 بود. میزان نشاستهSTA در مقایسه باLF1 و LF2 بیشتر بود. غلظت فیبر قابل هضم درSTA نسبت بهLF1 وLF2 (14، 15/5 و 17/9 درصد برای STA، LF1 و LF2) کمتر بود.
سال رشد سیلوی ذرت بر میزان غلظت سم ومیتوکسین (0.60و 1/45 و mg/kg 1/56) تاثیر گذاشت، که ممکن است بر عملکرد شیردهی تاثیر بگذارد، بطوریکه سیلوی ذرتSTA در سال 2013 کشت شده بود، درحالیکهLF1 وLF2 در سال 2012 کشت شده بودند.
- مصرف ماده خشک (22.9, 23.5, 22.4 kg/d)
- تولید شیر (35.6, 34.8, 36.1 kg/d)
- شیر تصحیح شده (38.7, 36.5, 37.6 kg/d)
- شیر تصحیح شده بر اساس انرژی (38.2, 36.1, 38.1 kg/d)
- کارایی خوراک (1.79, 1.61, 1.67 kg/kg)
- چربی شیر (4.17, 3.94, 3.71%)
- پروتئین (3.12, 3.09, 3.03%)
- لاکتوز (4.93, 4.92, 4.92%)
- مواد جامد غیر از چربی (8.96, 8.92, 8.85%)
- تغییرات وزن بدن (−0.10, −0.06, −0.08 kg/d)
- تغییرات نمره بدنی(−0.05, −0.04, −0.05 score/d) بین تیمارها یکسان بود.
pH و استات پایینتر همراه با پروپیونات بالاتر گزارش شد زمانیکه گاوهاSTA در مقایسه باLF1 و LF2 مصرف میکردند.
گاوهای اوایل زایش که جیره ای با نشاسته کمتر و فیبر قبل هضم بیشتر مصرف میکردند تولید شیر مشابه داشتند در مقایسه با گاوهایی که نشاسته بالاتر و فیبر قابل هضم کمتر مصرف میکردند.
* انتخاب نوع واریته ذرت برای تولید سیلوی ذرت در تغذیه اقتصادی گاوهای شیری یک تصمیم مهم مدیریتی است.
انواع جدید واریتههای ذرت هر سال تولید میشوند که میتوانند در قابلیت هضم مواد مغذی متفاوت باشند، بنابراین ضروری است که توانایی تولید شیر آنها را از طریق گاوهای اوایل زایش که به انرژی نیاز دارند بررسی کنیم.
این مطالعه ثابت کرد که پروتئین سیلوی ذرتLF1 ازLF2 و STA بالاتر است، در حالیکه میزان نشاسته برای سیلوی ذرت STA بالاتر بود.
فیبر قابل هضم به ازائ هر واحد ماده خشک برایSTA در مقایسه باLF1 وLF2 (14.0, 15.5, and 17.9% DM) کمتر بود، که به معنی این است که واریته های LF1 وLF2 فیبر قابل هضم بیشتری دارند.
فصل رشد می تواند بر غلظت وومی توکسین در سیلوی ذرت اثر بگذارد، که ممکن است بر عملکرد گاوها در واریته هایLF1 و LF2 تاثیر بگذارد.
ولیکن، ماده خشک مصرفی، تولید شیر و ترکیبات آن بین تیمارها مشابه بود که ثابت میکند تغذیه سیلوی ذرت با نشاسته کمتر ولی فیبر قابل هضم بیشتر در مقایسه با جیره های با نشاسته بالاتر و فیبر قابل هضم کمتر میتواند تولید شیر را حمایت کند.
آینده افزایش عملکرد شیردهی باید افزایش غلظت و قابلیت هضم فیبر و نشاسته باشد برای افزایش مواد مغذی در دسترس برای گاوهای اوایل زایش بدون کاهش pH، در حالیکه تولید استات و پروپیونات و تولید میکروبی را افزایش میدهد.
گروه علمی شرکت آگرین تک