کاهش تعداد سلول های بدنی در شیر

تعداد سلول های بدنی شاخصی از کیفیت شیر است، که بر ماندگاری و طعم شیر تاثیر می گذارد. تعدا کمتر سلول های بدنی برای ...

 تعداد سلول های بدنی شاخصی از کیفیت شیر است، که بر ماندگاری و طعم شیر تاثیر می گذارد. تعدا کمتر سلول های بدنی برای تولید پنیر بهتر است و بیانگر مدت ماندگاری بیشتر شیرهای بطری است.

اگرچه سلول های بدنی به صورت طبیعی تولید می شوند و از لحاظ امنیت غذایی نگرانی ندارند، گاودارها انها را بررسی می کنند، زیرا انها به عنوان شاخصی از سلامت گاوها استفاده می شوند. کارخانجات همچنین برای شیر با سلول های بدنی کم پول بیشتری می دهند. گاوداری که شیر انها سلول بدنی کمتری دارد به قیمت بالاتری شیر خود را می فروشند در مقایسه با دامدارهایی که شیر انها سلول های بدنی بالاتری دارد. در مینه سوتا، گاوداری ها برای هر 100 کیلو وزن شیر 2 دلار جریمه می شوند در صورتیکه شمارش سلول های بدنی بالا باشد. این خیلی مهم است که برای جلوگیری از کاهش قیمت شیر دامدارها تعداد سلول های بدنی شیر را کاهش دهند.

راه های ساده و عملی برای کمک به کاهش تعداد سلول های بدنی شیر وجود دارد که به صورت زیر می باشد.

1- درک مشکل

مهم است که بفهمید مزرعه شما چه وضعیتی دارد تا مسئله را به بهترین شکل مدیریت کنید.

تعداد سلول های سوماتیک مخزن شیر (BTSCC) معیاری است که برای آزمایش کیفیت شیر گله استفاده می شود. فقط چند گاو با SCC بسیار بالا می توانند SCC کل مخزن شیر را افزایش دهند.

بسیاری از گاوهای گله که در طولانی مدت تعداد سلول سوماتیک بالا دارند، می توانند تعداد SCC مخزن را نیز افزایش دهند.

در گزارش DHIA خود موارد زیر را برررسی کنید

  • شاخص SCC خطی
  • درصد گاوهای آلوده با روز شیردهی
  • تغییرات وضعیت SCC

گزارش های انفرادی گاوها را حتماً بررسی کنید. این می تواند به شما کمک کند تا گاوهای مشکل دار را شناسایی کنید و تصمیمات مناسب برای حذف انها بگیرید.

2- شیر را کشت دهید

برای تعیین اینکه در واقع با چه چیزی مبارزه می کنید، یک نمونه کشت شیر تهیه کنید.

با کشت مخزن شیر شروع کنید تا بفهمید عامل بیماری محیطی، مسری یا چیز دیگری است. نتایج باعث می شود تا روش هایی را که باید برای مقابله با این مسئله استفاده کنید مشخص کند.

در روزهای مختلف از مخزن شیر نمونه بگیرید تا واضح ترین تصویر را از آنچه با آن مواجه هستید بدست آورید. گاهی اوقات یک ارگانیسم انقدر در محیط کشت زیاد است که ارگانیسم های دیگر خودنمایی نمی کنند.

برای محدود کردن مشکل به دنبال نتایج یکنواخت محیط کشت باشید.

محیط کشت بعضی از گاوها را جداگانه در نظر بگیرید، خصوصاً گاوهایی که دائماً دارای SCC بالا یا عفونت جدید هستند.

3- کنترل عفونت های مسری

نتایج کشت ممکن است وجود ارگانیسم های مسری مانند Staph aureus ، Strep ag یا مایکوپلاسما را نشان دهد. در این صورت، چند مرحله اساسی وجود دارد که می توانید برای کاهش انتشار انها استفاده کنید زمانیکه امکان حذف گاوها وجود ندارد.

گاوهای الوده همیشه باید در مرحله آخر دوشیده شوند تا از انتقال به گاوهای سالم جلوگیری شود.

گاوهای آلوده را به منطقه دیگری از جایگاه یا بهاربند دیگری منتقل کنید. جدا نگه داشتن این گاوها برای کاهش انتشار میکروب ها بسیار مهم است.

اطمینان حاصل کنید که تیت گاردی که استفاده می کنید در درمان و جلوگیری از این ارگانیسم ها موثر باشد.

مهمتر از همه، تعیین کنید که آیا شما از روش تیت گارد مناسب استفاده می کنید.

  • Pre-dip باید حداقل 30 ثانیه با سطح پوست پستانک تماس داشته باشد.
  • Post-dip باید به طور کامل پستانک را بپوشاند.

به عملکرد تجهیزات و نظافت و همچنین کل مراحل آماده سازی گاو توجه کنید.

اگر قبلاً درمان در دوره خشکی را برای گله خود در نظر نگرفته اید، ان را انجام دهید.

4- کنترل عفونت های محیطی

اگر نتایج کشت تعداد زیادی از ارگانیسم های محیطی را نشان دهد، هدف ایجاد محیطی است که برای زنده ماندن این موجودات سخت باشد. تمیز و خشک نگه داشتن گاوها و بستر آنها مهم است.

بستر بیشتری را به استال ها اضافه کنید و بستر را بیشتر عوض کنید.

اگر متوجه شوید که گاوها واقعاً خیس و کثیف می شوند، ارزش آن را دارد که روزانه دو بار بستر انها را عوض کنید.

اطمینان حاصل کنید که وسایل شیردوشی تمیز نگه داشته می شوند و هر وسیله ای را که ممکن است در حین دوشیدن کثیف شود، با اسپری پاک کنید.

تمیز کردن پستانک ها در حین آماده سازی برای شیردوشی بسیار مهم است.

  • نباید هیچگونه آلودگی و كود در پستانک ها وجود داشته باشد.
  • اختصاص دادن زمان برای اطمینان از تمیز بودن کامل پستانک ها، تفاوت زیادی در وجود ارگانیسم های محیطی ایجاد می کند.
  • فرو بردن مناسب قبل و بعد از پستان در مایع شوینده همچنین به مبارزه با عفونت های محیطی کمک می کند.

 

 

گروه علمی شرکت اگرین تک

  • تعداد بازدید: 957

دیدگاه ها

نظر شما پس از تایید مدیردر سایت نمایش داده می شود