تاثیر محصول تخمیری مخمر ساکارومایسیس سرویسیه و اسیدوز تحت حاد بر مصرف خوراک، تخمیر و قابلیت هضم گاوهای شیری

تاثیر محصول تخمیری مخمر ساکارومایسیس سرویسیه و اسیدوز تحت حاد بر تخمیر شکمبه و بعد از شکمبه ای، مصرف خوراک و ...

تاثیر محصول تخمیری مخمر ساکارومایسیس سرویسیه و اسیدوز تحت حاد بر تخمیر شکمبه و بعد از شکمبه ای، مصرف خوراک، و قابلیت هضم در 32 گاو هلشتاین بین هفته 4 و 9 شیردهی بررسی شد. تیمارها شامل کنترل، 14 گرم در روز SCFPa از شرکت Diamond ، 19 گرم SCFPb-1X  از شرکت NutriTek، و 38 گرم در روز ازSCFPb-2X  از شرکت NutriTek بود. در هفته 5 و 8، چالش اسیدوز تحت حاد با تغییر از یک جیره با 6/18 درصد نشاسته به 9/27 درصد نشاسته انجام شد. این کار pH شکمبه و مدفوع را کاهش داد. مدت زمان کاهشpH  شکمبه به زیر 6/5 در طول این چالش به ترتیب 175، 8/233، 9/246، و 3/79 دقیقه در روز برای تیمار شاهد، SCFPa، SCFPb-1X، و SCFPb-2X بود. به این ترتیب اسیدوز تحت حاد در جیره SCFPb-2X ایجاد نشد.pH  مدفوع در دوره اسیدوز تحت حاد در جیره SCFPb-2X کمترین بود، که بیانگر این است که این تیمار تخمیر را از شکمبه به قسمت های انتهایی دستگاه گوارش انتقال داده است. چالش اسیدوز قابلیت هضم ماده خشک،NDF  و فسفر را کاهش داد و تمایل به افزایش قابلیت هضم نشاسته داشت. تیمار SCFPb-2X قابلیت هضم را از 7/52 به 8/61 درصد افزایش داد. تیمار SCFPb-2X تاثیر اسیدوز تحت حاد را کاهش داد.

تغییرpH  شکمبه و مدفوع، مصرف خوراک و قابلیت هضم فیبر، و غلظت اسیدهای تخمیری در شکمبه و مدفوع نشان داد که چالش اسیدوز ایجاد شده یک اسیدوز ملایم را در تیمارهای شاهد، SCFPa، و SCFPb-1X ایجاد کرده است. براساس اطلاعات شکمبه، چالش های اسیدوز تحت حاد باعث ایجاد اسیدوز در گاوهایی با تیمار SCFPb-2X نشد. این نتیجه می تواند به علت جابه جایی هضم نشاسته از شکمبه به روده باشد، که باعث ایجاد محیط شکمبه بهتر می شود.pH  شکمبه گاوها سریعا از چالش اسیدوز بهبود یافت، و چالش دوم اسیدوز تاثیر شدید بدتر نسبت به چالش اول نداشت. تیمارهای حاوی مخمر تاثیری بر قابلیت هضم ماده خشک، فسفر و پروتئین نداشت ولی تیمار SCFPb-2X قابلیت هضم NDFرا در زمان چالش اسیدوز افزایش داد. ترکیب هر دو چالش اسیدوز قابلیت هضم فسفر را کاهش داد. نتایج این طرح نشان داد که افزودن مخمرNutriTek  به میزان 38 گرم در روز افتpH  شکمبه و قابلیت هضم فیبر را که عمدتا با تغذیه غله زیاد مرتبط است کاهش داد.

 

 

گروه علمی شرکت اگرین تک

  • تعداد بازدید: 403

دیدگاه ها

نظر شما پس از تایید مدیردر سایت نمایش داده می شود