اثر تغذیه مکمل چربی اسید پالمیتیک بر تولید و متابولیسم نیتروژن گاوهای هلشتاین و جرسی اواسط شیردهی

این مطالعه اثر تغذیه مکمل چربی اسید پالمیتیک بر تولید و متابولیسم نیتروژن گاوهای هلشتاین و جرسی اواسط شیردهی را ...

این مطالعه اثر تغذیه مکمل چربی اسید پالمیتیک بر تولید و متابولیسم نیتروژن گاوهای هلشتاین و جرسی اواسط شیردهی را ارزیابی کرد. هشتاد گاو شیری اواسط شیردهی، 40 هلشتاین و 40 جرسی، در یک طرح بلوک کامل تصادفی استفاده شدند. گاوها در هر نژاد به یکی از 2 تیمار اختصاص داده شدند: (1) جیره شاهد بدون مکمل چربی یا (2) جیره شاهد با یک مکمل چربی اسید پالمیتیک با میزان مصرف 1.5% ماده خشک جیره. دوره طرح 6 هفته بود که 3 هفته آخر برای جمع آوری نمونه و داده ها استفاده شد. هیچ گونه اثر متقابل بین نژاد و تیمار وجود نداشت. در مقایسه با جیره شاهد، جیره حاوی چربی پالمیتیک باعث افزایش تولید چربی شیر (1.36 در مقابل 1.26 کیلوگرم در روز) و تمایل به افزایش شیر اصلاح شده با چربی 3.5 درصد (35.6 در مقابل 34.0 کیلوگرم در روز) و شیر اصلاح شده بر اساس انرژی (35.7 در مقابل 34.1 کیلوگرم در روز) شد. هیچ تأثیری از تیمار چربی پالمیتیک بر مصرف ماده خشک، تولید شیر، تولید پروتئین شیر، تولید لاکتوز شیر، نمره وضعیت بدن، تغییر وزن بدن، مصرف نیتروژن و متغیرهای مربوط به متابولیسم و دفع نیتروژن وجود نداشت. در مقایسه با گاوهای هلشتاین، گاوهای جرسی ماده خشک بیشتر به صورت درصدی از وزن بدن (4.90 vs. 3.37% of BW)  و تولید شیر (29.6 در مقابل 32.7 کیلوگرم در روز) و تولید لاکتوز شیر (1.58 در مقابل 1.42 کیلوگرم) کمتر داشتند، اما تولید چربی شیر تمایل به افزایش داشت (1.36 در مقابل 1.26 کیلوگرم در روز). تأثیر نژاد بر تغییر وزن بدن وجود داشت، گاوهای هلشتاین در طول آزمایش 385/0 کیلوگرم در روز و گاوهای جرسی 145/0 کیلوگرم در روز افزایش وزن داشتند. گاوهای جرسی مصرف نیتروژن (636 در برابر 694 گرم در روز)، نیتروژن اوره ای خون (6/12 در مقابل 8/13 میلی گرم در دسی لیتر)، نیتروژن کل ادرار (125 در مقابل 145 گرم در روز) و نیتروژن کل ادرار به صورت درصد نیتروژن مصرفی (19.5 در مقابل 21.1%) کمتری داشتند. به طور کلی، تغذیه با مکمل چربی اسید پالمیتیک باعث افزایش تولید چربی شیر و همچنین ماده خشک و قابلیت هضم فیبر در هر دو نژاد هلشتاین و جرسی شد. چربی پالمیتیک هیچ اثر عمده ای بر متابولیسم نیتروژن در هر دو نژاد هلشتاین و جرسی نداشت. علاوه بر این، نتایج نشان داد که گاوهای جرسی دارای دفع نیتروژن ادرار کمتری نسبت به گاوهای هلشتاین بودند.

این مطالعه نشان می دهد که مکمل چربی اسید پالمیتیک میزان و تولید چربی شیر و میزان پروتئین را در هر دو نژاد جرسی و هلشتاین در مقایسه با پوسته سویا بهبود می بخشد. اگرچه اسید پالمیتیک قابلیت هضم فیبر را افزایش می دهد، اما متابولیسم نیتروژن تحت تأثیر مکمل اسیدهای چرب قرار نمی گیرد. نتایج نشان می دهد که گاوهای جرسی نسبت به گاوهای هلشتاین دفع نیتروژن ادراری کمتری داشتند، اما پاسخ تولید به مکمل غنی از اسید پالمیتیک در بین نژادها مشابه بود. این آزمایش درک ما را گسترش می دهد که مکمل اسید پالمیتیک می تواند تولید چربی شیر را در دو نژاد رایج صنعت تولید شیر امریکا بهبود ببخشد.

 

 

گروه علمی شرکت اگرین تک

  • تعداد بازدید: 444

دیدگاه ها

نظر شما پس از تایید مدیردر سایت نمایش داده می شود