تاثیر دفعات تغذیه و منبع پروتئین شیر جایگزین برای گوساله های هلشتاین

پروتئین های آب پنیر منبع اولیه پروتئین جایگزین شیر هستند و به عنوان استاندارد طلایی برای گوساله ها مورد توجه هستند...

پروتئین های آب پنیر منبع اولیه پروتئین جایگزین شیر هستند و به عنوان استاندارد طلایی برای گوساله ها مورد توجه هستند. منابع پروتئین جایگزین ممکن است هزینه شیر خشک را کاهش دهد اگر عملکرد گوساله ها مشابه باشد. ترکیبی از پروتئین پلاسمای گاو و پروتئین گندم اصلاح شده می تواند جایگزین های نسبی مناسبی برای پروتئین های اب پنیر باشد. معمولا شیر جایگزین دو بار در روز تغذیه می شود، اما تغذیه سه بار در روز می تواند کارایی استفاده از مواد مغذی را بخصوص با جایگزین های شیر حاوی پروتئین های جایگزین افزایش دهد. بنابراین، موضوع ما تعیین اثر دو جایگزین شیر، حاوی اب پنیر یا ترکیبی از اب پنیر، پروتئین های پلاسمای گاوی، و پروتئین گندم اصلاح شده زمانیکه در دو یا سه وعده روزانه تغذیه شدند بر رشد و سلامت گوساله ها بود. گوساله های هلشتاین (103 عدد) در جایگاه های انفرادی برای 63 روز اول زندگی مطالعه شدند، با اندازه گیری های بیشتر که در هفته 12 زندگی گروهی انجام شد. جایگزین شیر حاوی 25 درصد پروتئین، 17 درصد چربی، و نسبت لایزین به متیونین 1/3 به 1 بود. تیمارها در یک طرح2 × 2  فاکتوریل از فرمولاسیون جایگزین شیر و تعداد دفعات تغذیه بود. بعد از اغوز، گوساله ها جایگزین شیر (5/12 درصد ماده خشک) دریافت کردند در نرخ های روزانه ماده خشک که بستگی به سن داشت. میزان مصرف به این صورت بود: روز 3 تا 10 = 52/0 کیلوگرم در روز (دو مرتبه = 259/0 کیلوگرم، سه مرتبه = 173/0 کیلوگرم در هر وعده)؛ روز 11 تا 20 = 68/0 کیلوگرم در روز (2 وعده = 341/0 کیلوگرم، 3 وعده = 227/0 کیلوگرم در هر وعده)؛ روز 21 تا 42 = 84/0 کیلوگرم (2 وعده = 42/0 کیلوگرم، 3 وعده = 28/0 کیلوگرم در هر وعده)؛ روز 43 تا 46، 47، 49، و 51 = 42/0 کیلوگرم در روز، که در دو روش دو وعده و سه وعده به یک وعده تبدیل شد و بعضی روزها تغذیه نشدند (روزهای 48 و 50) و در روز 52 از شیر گرفته شدند. مصرف استارتر روز اول تا 63 اندازه گرفته شد. مصرف، اسکور سلامتی، اسکور وضعیت، و اسکور مدفوع روزانه اندازه گرفته شد. وزن بدن و فاکتورهای رشد هفتگی تا هفته 8 اندازه گرفته شد و مجددا در هفته 12 اندازه گرفته شد. نمونه های خون در ساعت های صفر، 24 و 48 و سپس در روزهای 5، 14، 28 و 42 گرفته شد. مصرف استارتر برای گوساله های مصرف کننده شیر خشک ترکیبی در مقایسه با شیر خشک اب پنیر در هفته های 7 تا 9 بیشتر بود. وزن نهایی و عرض هیپ در هفته 12 برای گوساله های مصرف کننده شیر خشک ترکیبی بیشتر بود. گوساله هایی که دو بار تغذیه شدند وزن بدن متوسط و نهایی بیشتری تا هفته 6 داشتند و کارایی بالاتری داشتند نسبت به گوساله هایی که سه بار در روز تغذیه شدند. شاخص های خونی از رشد یکسان بین دام ها حمایت کردند. اسکورهای سلامتی بین تیمارها تفاوتی نداشت. بطور کلی، گوساله های مصرف کننده شیر خشک ترکیبی افزایش مصرف استارتر و رشد وزن بیشتری در هفته 7 تا 12 داشتند و گوساله های دو بار تغذیه شده در روز نسبت به گوساله های سه بار تغذیه شده در روز افزایش رشد و کارایی خوراک داشتند.

این مطالعه ترکیبی از دو جایگزین پروتئین در شیر جایگزین (پروتئین گندم و پلاسما) و تفاوت در تعداد دفعات تغذیه را ترکیب کرد. کلا، نتایج نشان داد که تغذیه یک ترکیب از پروتئین گندم اصلاح شده با پروتئین پلاسمای گاوی نتایج مشابه برای افزایش وزن در دوره قبل از شیرگیری دارد و وزن بدن را در دوره بعد از شیرگیری در مقایسه با جایگزین شیر حاوی پروتئین اب پنیر افزایش می دهد. تفاوت ها احتمالا با مصرف استارتر بیشتر در شیر خشک ترکیبی مرتبط است. تغذیه شیر خشک در دو وعده نسبت به سه وعده سود بیشتری در افزایش وزن روزانه، وزن بدن و کارایی داشت. تفاوتی در فاکتورهای سلامتی بین جیره ها و دفعات تغذیه مشاهده نشد. منابع جایگزین ترکیبی رشد و سلامت را مشابه با جایگزین شیر حاوی اب پنیر افزایش داد، که توانایی حفظ عملکرد در هزینه کمتر در مقایسه با اب پنیر را دارد.

 

 

گروه علمی شرکت اگرین تک

  • تعداد بازدید: 786

دیدگاه ها

نظر شما پس از تایید مدیردر سایت نمایش داده می شود