ارتباط بین بیماری های بعد از زایش و تولید شیر و تغییر نمره بدنی بین زمان خشک کردن و زایش گاوهای شیری در آرژانتین

هدف این مطالعه دسترسی به تغییرات در نمره بدن در اوایل و اواخر دوره خشکی و ارتباط ان با بیماری های بعد از زایش و ...

هدف این مطالعه دسترسی به تغییرات در نمره بدن در اوایل و اواخر دوره خشکی و ارتباط ان با بیماری های بعد از زایش و تولید شیر در گاوهای ارژانتین است. نمره بدنی در دوره خشکی و سلامت گاوها و تولید شیر انها تا روز 90 شیردهی رکوردبرداری شد، و برای 28 گله بین سال های 2007 و 2008 بررسی شد. گاوها به 4 گروه تقسیم شدند: گروه یک (7067 گاو) که نمره بدنی را در اوایل یا اواخر دوره خشکی حفظ کردند یا افزایش دادند، گروه دو (2615 گاو) که نمره بدنی را در اوایل دوره خشکی حفظ کردند و در اواخر دوره خشکی از دست دادند، گروه 3 (1989 گاو) که نمره بدنی در اوایل دوره خشکی از دست دادند و در اواخر دوره خشکی حفظ کردند یا افزایش دادند، گروه 4 (5144) گاو که نمره بدنی را در اوایل و اواخر دوره خشکی از دست دادند. گاوها در گروه یک جفت ماندگی، متریت و ورم پستان حاد کمتری تا روز 90 شیردهی نسبت به گاوهای گروه دوم داشتند، اما این بیماری ها با گاوهای گروه سه مشابه بود. میزان جفت ماندگی و ورم پستان حاد در گاوهای گروه یک نسبت به گاوهای گروه 4 تمایل به کاهش داشت. میزان حذف یا تلفات گاوها در 90 روز اول شیردهی برای گاوها در گروه 1 نسبت به سایر گروه ها کمتر بود. تولید شیر تا 90 روزگی در گاوهای گروه یک نسبت به گروه دو و 4 بیشتر بود اما با گاوهای گروه سه برابر بود. گاوهایی که نمره بدنی از دست دادند در اواخر دوره خشکی افزایش مشکلات سلامتی بعد از زایش و کاهش تولید شیر داشتند در مقایسه با انهایی که در کل دوره خشکی نمره بدنی را حفظ کردند یا افزایش دادند. کاهش نمره بدنی در هر مرحله از دوره خشکی همچنین با افزایش شیوع حذف و مرگ در 90 روز اول شیردهی مرتبط بود. این نتایج باید این هشدار را در گاودارها ایجاد کند در مورد اهمیت مدیریت مناسب نمره بدنی گاوها در دوره خشکی، بخصوص در اواخر دوره خشکی.

در مجموع، حدود 40 درصد گاوهای شیری در این مطالعه نمره بدنی را در دوره خشکی از دست دادند. گاوهایی که نمره بدنی از دست دادند در اواخر دوره خشکی افزایش احتمال بیماری های متابولیک داشتند و کاهش دادند تولید شیر را در مقایسه با گاوهایی که نمره بدنی را در کل دوره خشکی حفظ کردند یا افزایش دادند. از دست دادن نمره بدنی در هر مرحله از دوره خشکی همچنین با افزایش احتمال حذف یا مرگ گاوها در 90 روز اول شیردهی مرتبط است. این نتایج باید این هشدار را در گاودارها ایجاد کند در مورد اهمیت مدیریت مناسب نمره بدنی گاوها در دوره خشکی، بخصوص در اواخر دوره خشکی.

 

 

گروه علمی شرکت اگرین تک

  • تعداد بازدید: 360

دیدگاه ها

نظر شما پس از تایید مدیردر سایت نمایش داده می شود