این مطالعه برای بررسی تاثیر ضخامت فلیک ذرت تولید شده توسط مخزن بخار تحت فشار بر شرایط تخمیر شکمبه و قابلیت هضم در گاوهای هلشتاین و هانوا انجام شد. فلیک ذرت در سه ضخامت تولید شد: کمتر از 5/2 میلیمتر، بین 5/2 تا 3 میلیمتر، و بیشتر از 3 میلیمتر. ضخامت ذرت فلیک بطور معنی داری pH و پروپیونات را تحت تاثیر قرار داد ولی تاثیر معنی داری بر استات، بوتیرات، و کل اسیدهای چرب شکمبه نداشت. قابلیت هضم ماده خشک بطور معنی داری با کاهش ضخامت فلیک افزایش یافت، که در تیمار بالاتر از 5/3 از دو تیمار دیگر کمتر بود و در دو تیمار دیگر مشابه بود. همچنین، قابلیت هضم نشاسته در تیمار بالاتر از 5/3 میلیمتر نسبت به سایر تیمارها کمترین بود. بنابراین، نتایج حاضر نشان داد که با توجه به کارایی تولید و شرایط اقتصادی، ضخامت مناسب فلیک ذرت بین 5/2 تا 3 میلیمتر است.
در این مطالعه، ضخامت ذرت فلیک تولید شده با استفاده از محفظه بخار تحت فشار بطور معنی داری بر ژلاتیناسیون، pH شکمبه، و غلظت اسید پروپیونیک و قابلیت هضم ماده خشک و نشاسته تاثیر گذاشت. همانطور که ضخامت فلیک ذرت کاهش یافت، دردسترس بودن انرژی بهبود یافت اما بیشتر نتایج بین دو ضخامت کمتر از 5/2 و ببین 5/2 تا 3 میلیمتر معنی دار نبود و کاهش زیاد ضخامت ممکن است منجر به مشکلاتی مانند کاهش سریعpH شکمبه و افزایش هزینه فراوری شود. بنابراین، با توجه به کارایی تولید و شرایط اقتصادی، ضخامت بهینه ذرت فلیک بین 5/2 تا 3 میلمیتر است.
گروه علمی شرکت اگرین تک
